Inzicht door uitzicht

Door fotografie de boodschappen ontrafelen van je onderbewustzijn

Heb je geen tijd voor jezelf?

Vind je het lastig om tijd voor jezelf in te plannen zonder schuldgevoel te hebben?

Vind je Mindfulness belangrijk?

Mindfulness vind je belangrijk, maar je hebt nog niet de juiste vorm gevonden om het structureel uit te voeren.

Wil je meer creativiteit in je leven?

Wil je meer creativiteit in je leven, maar weet je niet waar je kunt beginnen?  

Een reis naar het NU

Een wat ouder onderzoek uit 2005 toont aan “dat mindful fotograferen een positieve boost geeft aan je gevoel van welzijn en verdieping en waardering geeft voor jouw directe fysieke omgeving en in je leven in het algemeen” (Bryan, Smart, & King, 2005). Ik herken dit uit eigen ervaring. Als ik aan het fotograferen ben, dan ben ik in het NU. Mijn gedachten verstommen en worden stil.  En ik ben totaal aanwezig in het moment. Je zet al je zintuigen aan het werk. Doordat je bezig bent met kaderen (zien), maar ondertussen hoor je de vogels fluiten (horen), de wind waaien, voel je dat je handen koud worden (voelen), ruik je de geur van pas gemaaid gras (ruiken) of de zon op je rug branden.

“Maak je innerlijke wereld zichtbaar door fotografie”

Inzicht door uitzicht.

Bij Mindful Fotografie onderga je een actieve vorm van mindfulness door een stilte-wandeling en fotografie.

Ieder mens beschikt over een binnen en een buitenwereld. Fotografie zorgt ervoor dat je rechter hersenhelft wordt geactiveerd, waardoor deze beelden zichtbaar worden en een afspiegeling zijn van het onderbewuste ik. Soms zijn emoties en gevoelens moeilijk te verwoorden en zegt daarom een plaatje meer dan 1000 woorden.

Je maakt de binnenwereld zichtbaar maken een foto te maken van de buitenwereld. Met behulp van interpretatie van de opdracht, vragen van de coach krijgt je inzichten waarmee je weer verder kunt.

Ik kan je helpen de foto op een juiste manier te interpreteren door mijn achtergrond als gecertificeerd coach. Je leert wat symboliek van kleur, vorm, onderwerpen en het proces kan betekenen m.b.t. de vraag die je jezelf hebt gesteld voor deze workshop. Ik help je om je foto een verhaal te geven, wat leidt tot inzicht & zelfontwikkeling. 

Door mijn passie voor fotografie, coach ervaringen en mijn opleiding creatieve therapie kan ik verschillende disciplines met elkaar verbinden tot een leuke, positieve en laagdrempelige workshop of online training.

 

Mindful Fotografie: hét antwoord op een druk & hectisch leven

Beelden zeggen meer

Door het beeld van de foto te interpreteren op de verborgen symbolieken, krijgt je meer (in)zicht op het pad.

Mindfulness

Een laagdrempelige, actieve en creatieve vorm van mindfulness die gemakkelijk in het dagelijks leven is te verwezenlijken.

Me-Time

Een creatieve, actieve & gezonde manier om in jezelf te investeren.

Ervaringen van mijn klanten

Vanmorgen mindful fotografie gedaan, wat bijzonder om te doen. Gedachten gingen over en weer. De natuur helpt daar zo goed bij. Het heeft mij inzicht gegeven in mijn belemmeringen en mijn uitdagingen. 2018 here i come! Jolanda

Je leert meer over de inhoud van die ene foto wat je had gemaakt, en meer over je zelf, waarom ik die ene foto had gemaakt. Wat wens ik voor 2018. Ook naar de foto eind gesprek, was erg leerzaam en interessant waarom de ene meer lucht,had en de andere meer bomen en pad. in de foto. Echt een uitdaging waard Anna

,

Maak je innerlijke wereld zichtbaar

Door Mindful te fotograferen leer je te luisteren naar je hart en dat je moedig genoeg bent om hiernaar te handelen.  Inzichten krijg je d.m.v. een cominatie van wandelen, natuur en fotografie. Deze stappen dienen om beelden van je onbewuste zelf weer zichtbaar te maken, zodat je kan leren van jezelf en patronen kunt herkennen en nieuwe inzichten kan toepassen.

Maak nu de eerste stap naar een actief, creatief en bewust leven.

Dit is  het begin van je nieuwe leven

Veelgestelde vragen

Moet je een professionele camera hebben?

Nee hoor. Alle camera’s zijn goed. Je kunt het ook doen met de camera op de telefoon. Het gaat om het onderwerp en om het kaderen van beeld, niet om de techniek van het fotograferen.

Moet ik regenlaarzen of paraplu mee?

Kijk even naar de weersvoorspellingen en bepaal dan of je beschermende kleding of paraplu mee moet nemen voor tijdens je opdrachten.

Hoe kan ik mij voorbereiden?

Het enige wat je kunt doen is je camera of telefoon met camerafunctie mee nemen en zorgen dat die goed is opgeladen. Verder is er geen voorbereiding nodig.  Alles wordt verder uitgelegd tijdens de workshop.

Wat wordt er gedaan met de huiswerkopdrachten?

Bij de plus en advanced pakketten worden die door mij gelezen en feedback op gegeven, waarbij je zelf kunt bepalen wat je met de feedback wilt gaan doen.

 Welke meerwaarde hebben mijn klanten ervaren?

Afgelopen vrijdag de workshop Mindful Fotografie gedaan. Een bijzondere ervaring om met een opdracht (in dit geval: wat wens je voor 2018) de natuur in te gaan en te proberen om je gevoel in één beeld te vatten. Daarna heeft Susan de foto’s met ons besproken. Heel verhelderend. Susan heeft dit op een hele prettige manier begeleid. Ik zou zeggen: probeer het eens uit als je nieuwsgierig geworden bent! Monique

Tijdens de workshop mindful fotografie maakt Susan je op een bijzondere manier bewust van je onbewuste.
Door het maken van één enkele foto wordt je gedwongen de tijd te nemen en zo een halfuur echt mindful te wandelen. Vervolgens bespreek je de gemaakte foto en wat deze nu eigenlijk betekent. Dat geeft nieuwe inzichten en openingen om aan te werken. Echt een aanrader wanneer je vastzit in je gedachten, of om Susan te leren kennen!

Nick

Wil jij rust, balans en creativiteit in je leven integreren?

Door middel van fotografie, wandelen, mindfulness en gerichte opdrachten?