Goedemorgen…. vandaag een inspiratie foto van deze week.

Paardenbloemen, wie kent ze niet. Als kind heb ik vele paardenbloemen geplukt voor veldboeketten voor mijn moeder of oma en de pluizenbollen van de paardenbloem weggeblazen met wensen in mijn hoofd.

Wat herken jij in de symboliek van de paardenbloem?  Algemeen gesproken is de symbolische betekenis van een paardenbloem:  wensen doen, toenemende helderziende krachten, gematigdheid, loslaten, geduld, blijf doorgaan, nodigt je aan om sterk en flexibel te zijn.  in mindere mate wordt de paardebloem ook als symbool gebruikt voor geluk en trouw. Het is ook een christelijk symbool van rouw.

De zaadjes van de paardenbloem kun je zien als ideeën die je in je hoofd hebt. Als je de zaadjes niet loslaat, kun je niet de zaadjes zaaien zodat ze kunnen opgroeien. Net als ideeën in je hoofd, die moet je loslaten zodat ze kunnen groeien. Deel je ideeën, maak plannen, voer ze uit… niet alle ideeën zullen opgroeien tot een daadwerkelijk resultaat.

Wees daar mild in voor jezelf als een idee niet tot uitvoer komt. Want ook niet elk zaadje van een paardenbloem wordt een volwassen paardebloem.

Met zonnige groet 

Susan