Goedemorgen…. vandaag een inspiratie foto van deze week.

Elke ochtend rond de klok van half 9 maak ik een foto van de steiger bij het meer achter ons huis. Mijn doel is om dan na een jaar een time-lapse film te maken van die momenten. Zodat je kunt zien wat het licht doet, de donkere ochtenden in de winter, zonsopgangen en het licht in de zomer. En ook de weersinvloeden, regen, mistige ochtenden, prachtige kleurschakeringen van de ochtendzon. En soms krijg je dan ook gezelschap van dieren of mensen. Vissers die dan staan met hun toebehoren, langszwemmenden zwanen, eenden of meerkoeten. En in dit geval een aalscholver die even prachtig ging poseren, opwarmen in de ochtendzon.

De aalscholver staat symbool voor introspectie, gedachten, gevoelens en herinneringen worden het onderwerp van overdenkingen, kennis van de voorouders, in je kracht staan, je kwetsbaar op durven stellen en groei door introspectie.

En wat betekent de aalscholver voor jou? Wat probeert hij in symboliek je te vertellen? Heeft de aalscholver voor jou nog een persoonlijke betekenis? Voor mij heeft hij als persoonlijk verhaal erbij dat hij effectief en diep kan duiken naar vis in het water -> als metafoor diep graven (diep duiken) naar een oplossing (de vis als voedsel) in je gevoelsleven (water). Het is daarom wel eens graven wat het voor jou betekent. Een puzzel naar meer bewustzijn.

Veel inspiratie plezier.

Een zonnige groet

Susan