Gisterochtend liep ik achter ons huis in het natuurgebied om mijn dagelijkse foto te maken van de steiger. In gedachte liep ik terug naar huis en ik keek op. Ik zag in een flits een begin van een regenboog. Ik aarzelde geen seconde, pakte mijn camera, checkte de instellingen en maakte de foto. Ik wilde eigenlijk nog een andere foto maken, maar het moment was weer weg…. de regenboog was weer verdwenen. In de paar seconden dat de regenboog er was, heb ik hem gezien en gefotografeerd.

Ik ervaarde het als een cadeau dat ik de regenboog mocht zien. En net als in het leven zelf komt een regenboog in de spanningsboog tussen regen en zonneschijn. Is het maar voor een beperkte tijd aanwezig in het moment. En als je een regenboog ziet, moet je je moment pakken om ervan te genieten, of een foto ervan te nemen. Herken je dit ook in je leven? Als je de regenboog als symboliek neemt voor een kans? Zie je de kansen die voorbij komen? Reageer je er op? Pak je de kans? Een kans ligt er niet voor altijd, soms zijn ze pas aanwezig in het moment. Kijk je om je heen om je kansen te kunnen zien? En ben je er bewust van dat moment?

Veel inspiratie plezier!Wil je geen inspiratiefoto missen? Meld je dan via www.mindfulfotografie.com/contact of info@mindfulfotografie.com aan en ontvang elke maandag een inspiratie foto in je mailbox!