Goedemorgen…. vandaag een inspiratie foto van deze week.

Soms kun je zo gefocust zijn op het doel, dat je vergeet om je heen te kijken. Ik fotografeer heel graag de zonsondergang of zonsopgang. Maar soms is de lucht tegenover de zonsondergang spectaculairder dan de ondergang zelf. Afgelopen week was ik overdonderd door deze wolk. Tegenover de zonsondergang pakte deze regenwolk tegenover de zonsondergang prachtig alle kleuren in al haar schakeringen op. Ik had dat nooit gezien als ik niet in de auto had gezeten. Nu zat ik op de bijrijdersstoel en had ik geen vrij uitzicht naar mijn geliefd ondergang. Maar daardoor pakte deze wolk mij.

Het is een mooie metafoor voor focus. Focus is goed, het brengt je veel, je kunt doorboor gericht keuzes maken, je weet wat je wilt en laat je niet afleiden door futiliteiten. Maar wat kun je allemaal voor mooie dingen missen, als je niet af en toe de tijd neemt om te reflecteren, om je heen te kijken of achterom. En zien wat je allemaal doet, hebt gedaan en daarvan te genieten van dat moment.

Pak het moment, kijk om je heen en geniet wat het pad je brengt…. het NU …. je toekomstige doel en het gelopen pad van het verleden.

Veel inspiratie plezier!Wil je geen inspiratiefoto missen? Meld je dan via www.mozaiektuin.com/contact of mozaiektuin@ziggo.nl aan en ontvang elke maandag een inspiratie foto in je mailbox!