Uitzicht door inzicht

"Het is mijn missie om vrouwen rust te laten ervaren"

Mijn verhaal

 

Wat is mijn verhaal? Als mens en als coach zie ik een mens als een mozaïekschilderij. Alle kleine steentjes van je persoonlijkheid vormen samen één mooi geheel. Mijn visie als coach is dat ik je kan helpen inzien dat alle steentjes hun eigen bijdrage, functie & schoonheid hebben. Soms gebeurt het dat door het werk en/of leven de steentjes van je persoonlijkheid hun glans verliezen. Door ze te polijsten krijg je weer een mooi geheel in het schilderij van je eigen unieke Zijn. Met waarderend coachen spiegel ik je kwaliteiten & schaduwkanten zodat je zelf weer vooruit kunt op je eigen pad en/of loopbaan.

Ik geloof dat ieder mens haar eigen waarheid en antwoord al in zich heeft. Als gecertificeerd NOBCO coach help ik door middel van spiegelen je eigen waarheid en antwoord te vinden. Een krachtig middel daarbij is Mindful Fotografie te ervaren in de natuur. De natuur geeft in al haar wijsheid vele symbolieken die je kunt helpen om verder te komen. Door een mindful oefening te doen, kom je weer in contact met al je zintuigen. Fotografie helpt je dan verder om je vraag & antwoord in beeld te brengen. Door gerichte vragen te stellen help ik je om de symboliek van de foto door bv in kleur, vorm, aantallen en kadering in kaart te krijgen wat het voor jou betekent. Via deze creatieve vorm kun je eigen antwoord vinden en daardoor je denk- en gedragspatroon veranderen en / of loslaten. Door dit inzicht krijg je weer uitzicht op de vraag waarmee je binnen kwam.

Een wat ouder onderzoek uit 2005 toont aan “dat mindful fotograferen een positieve boost geeft aan je gevoel van welzijn en verdieping en waardering geeft voor jouw directe fysieke omgeving en in je leven in het algemeen (Bryan, Smart, & King, 2005)”. Ik herken dit uit eigen ervaring. Als ik aan het fotograferen ben, dan ben ik in het NU. Mijn gedachten verstommen en worden stil.  En ik ben totaal aanwezig in het moment. Door de camera ben je visueel gefocust doordat je bezig bent met kaderen, maar ondertussen hoor je de vogels fluiten, de wind waaien, voel je dat je handen koud worden, of de zon op je rug branden. Het is de plek waar ik kan opladen en inspiratie kan opdoen.

Elke dag ga ik de natuur in en doe ik een loopmediatie. Soms met een vraag en soms laat ik mij verrassen. De foto’s die ik dan neem tijdens deze wandelingen zet ik op Instagram. Elke dag een nieuwe foto. Wil je zien wat voor foto’s het zijn, of gewoon op inspiratie op te doen… check mijn Insta-account . Ook ben ik bezig met een project voor de lange termijn. Mijn doel is om elke ochtend van dit jaar een foto te maken op een vaste locatie achter mijn huis, aan het meer, bij de steiger. Op ongeveer dezelfde tijd, zo tussen half 9 en kwart voor 9. Aan het einde van een jaar vastleggen van de seizoenen wil ik er een time-lapse ervan maken. Ik ben nu al gefascineerd wat het licht doet, wat de effecten zijn van korte dagen en nu de verandering naar langere dagen, effecten van wolken op de zon en de reflectie van het water. Dit kun je ook volgen via mijn instagram account…

Kijk,  zie…. en verwonder…

Volg mij op Social Media:

Mijn opleidingen:

Creatieve Therapie

Met de opleiding Creatieve therapie leer je door middel van creatieve uitingsvormen de innerlijke wereld  te onthullen. Creatieve therapie is een unieke behandelwijze voor mensen met psychische problemen. Het geeft op laagdrempelige wijze uiting aan onbewuste gevoelens en gedachten zodat heling kan plaatsvinden.

Professioneel Coaching

Als coach ben je betrokken bij mensen. Graag ontdekt de coach wat ze te bieden hebben, maar de coach ziet ook wat nodig is om hun persoonlijke ontwikkeling op gang te brengen. Tijdens de opleiding leert men de competenties als coach kennen. Men leert de coach zijn/haar kracht en vaardigheden inzetten om mensen te begeleiden in hun professionele en persoonlijke ontwikkeling.

Coach Beelddenken

Iedereen wordt geboren als beelddenker. De beelden en emoties zitten in de rechterhersenhelft. Later tijdens onze opleidingen leren we onze linkerhersenhelft te gebruiken, daar waar taal, analytisch denken en chronologie zit. Soms kan het zijn in bepaald situaties dat het analytisch denken en taal in de weg zit om te voelen.

Hoe klanten mij ervaren

Een prachtige mooie zonnige lente dag. Na een zware werkweek een reset door de workshop mindful fotografie te doen. Deze was inspirerend en energie verrijkend.

Bij aankomst werden we warm ontvangen met thee, koffie en iets lekkers. Ongedwongen kennis maken met elkaar en Susan gaf uitleg over de workshop mindful fotografie.
Na de uitleg aan de slag met het gezamenlijk bepalen van de levensvraag waar eenieder individueel mee aan de slag ging. Na het formuleren van de levensvraag gingen we op pad met een ademhalings- en een bewustwordingsopdracht en het maken van 1 foto gericht op de levensvraag.
Doelgericht loop ik naar het water, tijdens mijn wandeling sta ik stil bij elk zintuig. Om bewust te horen, zien, voelen, ruiken, proeven. Door dit bewust te doen ervaar ik dat je meer ervaart dan anders als je gewoon loopt. Ik zit op een steiger ga staan en maak mijn foto. Deze foto omvat dat wat me bezig houd, maar daarnaast typeert de foto veel waar ik als persoon voor sta. De timer gaat, vind het jammer dat ik al terug moet. Bij terugkomst bespreken we onze ervaring en de foto’s. Zo mooi om te zien dat eenieder een foto heeft gemaakt die zo passend is bij eenieder als individu.
Ik heb een bijzonder gevoel overgehouden aan deze workshop en een opdracht mee naar huis genomen om mee aan de slag te gaan.
Ik kan het een ieder aanraden.

elt juiste vragen en legt goed uit. Ze geeft ieder de aandacht en het verbaast je hoe constructief het is en de inzicht die het brengt. Het is heel mooi wat er ontstaat. Susan ga zo door! Het is een prachtig en uniek concept.

Edith

Afgelopen vrijdag heb ik bij Susan de workshop mindful fotografie gedaan.
Het was voor mij een voor mij verrassende, inspirerende en inzichtgevende ochtend.
Even in de natuur voelen, horen en ruiken hoe het met je gaat en met een thema een foto maken van waar je je goed bij voelt.
Door de prettige, rustige en goede aanwijzigen over mindfulness van Susan heb ik mindful een foto gemaakt. Bij de analyse van Susan  bleek de foto precies bij me te passen en begreep ik heel goed waarom dit mijn foto was.
Mooi hoeveel een foto kan zeggen en inzichten geeft. Ik had vantevoren niet gedacht dat ik dit eruit zou halen. Zeker een reden om op een ander moment de workshop nog een keer te volgen.
Bovendien werd de workshop op een heel fijne locatie en omgeving gegeven waar je rust kunt ervaren.
Dank je Susan voor de ontspannen en mindful ochtend!
Margot

Wil jij samen met mij werken?